Akif Han: “Als voorzitter ben ik beretrots op onze supporters”

Voorzitter Akif Han (midden) tijdens de bekerfinale in Zwolle.

ZZ Leiden kan een memorabel seizoen bijschrijven in de boeken. Schitterend basketball, sportieve successen, volop feest in de Vijf Meihal, maar de play-offs brachten niet waarop iedereen hoopte. Met Akif Han, voorzitter van de Blauwe Brigade, blikken we terug op de afgelopen maanden.

Hoe heb je het afgelopen seizoen beleefd als ZZ Leiden-supporter? 

“Het was een bizar seizoen! Met veel hoogtepunten en helaas ook enkele dieptepunten. Het seizoen ging uit als een nachtkaars, dat mag je gerust zeggen. Ik val misschien een beetje in herhaling, maar wat hebben wij mooi basketball kunnen aanschouwen dit seizoen.”

“De bekerfinale is toch wel het hoogtepunt van dit seizoen. Alles klopte gewoon die dag! De busreis met drie bussen, de sfeer in Zwolle en uiteraard de winst. Sportief zat het gewoon goed tijdens het seizoen, ondanks de kleine rotatie. De play-offs waren helaas geen pretje. Bij iedereen leefde het gevoel dat dit Donar wel te kloppen was, maar het mocht helaas niet zo zijn.”

En hoe heb je het afgelopen seizoen beleefd als voorzitter van de Blauwe Brigade? 

“Als voorzitter ben ik beretrots op onze supporters. Waar je in de laatste play-offwedstrijd in Groningen zag dat Donar-supporters de zaal al verlieten voor het einde van de wedstrijd, blijven wij in Leiden de hele wedstrijd achter het team staan.  Toen in de laatste play-offwedstrijd van Leiden duidelijk werd dat wij eruit lagen kwam er geen fluitconcert. Nee, massaal werd er gezongen: ‘Leiden bedankt!’ Kippenvel!”

“Daarnaast hebben wij dit seizoen als supportersvereniging weer behoorlijke stappen gezet. We hebben mooie sjaals kunnen uitbrengen en een ledengroei van dik 25 procent kunnen realiseren. De busreis naar de bekerfinale was nog een flinke kluif voor ons als bestuur, maar ook die is geweldig verlopen, mede dankzij een goede samenwerking met het bestuur van ZZ Leiden. Kortom, er hangt een fijne, positieve sfeer rondom ‘de Blauwe’.”

“Daarnaast hebben dit seizoen Paul van der Bijl,  Martin Zonderop en Arie in ‘t Veld zich als ‘kaderleden’ gevoegd bij de Blauwe Brigade en Bert van der Vliet van Apek is onze nieuwe penningmeester geworden. Hierdoor hebben we meer mankracht om leuke activiteiten en acties te organiseren.”

Hoe zijn de contacten met het bestuur van ZZ Leiden?

“Prima. Ik vind dat wij een gezonde relatie hebben, waarbij wij als supportersvereniging ons eigen ding kunnen doen en tegelijkertijd elkaar opzoeken als we elkaar nodig hebben.”

Wat zijn de plannen van de Blauwe Brigade?

“Volgend seizoen keren een paar vaste tradities terug, maar er zullen ook nieuwe activiteiten georganiseerd worden. We zijn aan het kijken of we één of twee activiteiten kunnen organiseren waar zowel supporters als het team aan kunnen deelnemen. Voor de rest kan ik eigenlijk nog niet te veel verklappen, maar ik kan je verzekeren dat wij al bezig zijn met het nieuwe seizoen.”

Wat zou je de club mee willen geven?

“Ik kan de club alleen maar heel veel wijsheid en succes toewensen. Het is altijd weer een moeilijke klus om de juiste spelers te scouten die in het plaatje passen én betaalbaar zijn. Het zal verdomd moeilijk worden om weer een speler van het kaliber Darius te scouten. Ik praat nu natuurlijk voor mijn beurt, maar de kans dat wij Darius terug zullen zien in het tenue van ZZ Leiden acht ik zelf nihil.”

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *