Tayler en Trey: Teammates to Foes

Een innige omhelzing na afloop van een bloedstollende game, afgelopen woensdag. En daarna poseerden onZZe Tayler Persons en de voor BC Beroe uitkomende center Trey Moses met elkaars shirt voor fotograaf Marja van Tilburg. De reden: Tayler en Trey waren jarenlang teamgenoten bij Ball State, een universiteit in de Amerikaanse staat Indiana.

‘Teammates to Foes: A Unique Start to a Professional Journey’, zo luidt de kop boven een artikel op de website Ballstatesports.com over de ontmoeting. De onderkop: ‘Tayler Persons, Trey Moses chasing basketball dreams in Europe’.

Beide rookies vinden het geweldig om nu professioneel basketballer te zijn.

Maar ballen in Leiden is wel iets anders dan ballen in een Bulgaarse provinciestad, zo blijkt uit het verhaal. De overgang viel Trey Moses niet altijd makkelijk. ‘The language barrier around town in Stara Zagora made it tough to even order a meal or understand his bill. It took a while to find things to occupy his time outside the morning lifts and shooting and the evening practices.’

Voor Tayler Persons was de overgang minder lastig. ‘Virtually everyone in the Netherlands speaks English and often a couple other languages. You can even see movies in English with Dutch subtitles’, aldus het artikel.

En al die fietsen, het blijft een wonderlijk fenomeen voor Amerikanen. ‘He gets around on bicycle, trying to see as much of the country as he can when he’s not playing or practicing. That’s the preferred mode of transportation in Holland. “You go to the city, and there’s like two or three thousand bikes to like 20 cars,” he [Tayler Persons] said.’

Je kunt het hele artikel lezen op de site van Ballstatesports.com.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *