Braxton Huggins is Speler van de Maand!

Braxton Huggins is een alleskunner. Hij schiet met scherp van afstand, komt door met gevaarlijke drives en pakt wekelijks een aardige portie rebounds. Geen wonder dat Braxton geliefd is bij de Leidse basketbalfans. Ze kozen hem tot Speler van de Maand januari.

Braxton werd zaterdag vóór het duel tegen Den Bosch gehuldigd. Hij kreeg in de door De Blauwe Brigade georganiseerde verkiezing de meeste stemmen van de Leidse supporters. De shooting guard ontving de bijbehorende trofee, dit seizoen gemaakt door awardguru.nl, uit handen van Akif Han van De Blauwe Brigade.

De 23-jarige Huggins was op dreef in januari. In het eerste duel van het nieuwe jaar, tegen Feyenoord Rotterdam, kwam hij tot 27 punten, 6 rebounds en 5 assists. Ook in de daaropvolgende wedstrijden had hij het vizier op scherp. Zo scoorde hij in de wedstrijd tegen Krasnoyarsk 21 punten en tegen Weert liet hij 25 punten noteren. In het laatste duel van januari, tegen Bahcesehir, kwam Huggins tot 22 punten en 5 rebounds. Hij schiet 44 procent van zijn driepunters raak en ook aan de vrijeworplijn mist hij weinig: 85 procent gaat raak.

Braxton basketballde in zijn collegeperiode bij New Mexico State en Fresno State. In zijn laatste seizoen bij Fresno State werd hij topscorer van de ploeg met gemiddeld 18.5 punten per wedstrijd. Gemiddeld was hij goed voor 3.3 rake driepunters per wedstrijd. Uitschieter was zijn prestatie tegen San Jose State in maart vorig jaar. Daarin tekende Huggins voor liefst 10 rake driepunters in één wedstrijd!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *