Kies de Speler van de Maand Maart!

ZZ Leiden sloot de maand maart af met een mooie overwinning op Landstede, waardoor de koppositie is verstevigd. Tijd om je stem uit te brengen voor de Speler van de Maand! Wie van onZZe jongens kwam in maart bijzonder goed voor de dag?

Acht wedstrijden speelde ZZ Leiden in maart. Een vol programma met veel ups en een paar downs. Vijf keer eisten de mannen van Geert Hammink de winst voor zich op, drie keer beet Leiden in het stof. Eerst kort overzicht van de gespeelde wedstrijden, hieronder kun je je keuze maken voor de Speler van de Maand.

ZZ Leiden trad op 4 maart – zonder de geblesseerde Emmanuel Nzekwesi – in De Maaspoort aan voor een duel met rivaal Den Bosch. Het leverde een spannende strijd op, die Den Bosch met een omstreden buzzerbeater naar zich toetrok. King eindigde als topscorer met 25 punten en plukte ook nog eens 12 rebounds bij elkaar. Ook Worthy de Jong (19 punten), Finke en Potts (allebei 11 punten) zaten scorend in de dubbele cijfers. Worthy was bovendien goed voor 7 assists.

Tegen Yoast United herstelde Leiden zich van de eerste nederlaag van het seizoen. In Bemmel werd het 72-87 voor de Leidenaren. Hoofdrollen waren weggelegd voor LaChance en Potts, die allebei 21 punten lieten noteren. LaChance was ook  nog eens goed voor 8 assists. Ook Worthy de Jong deed met 20 punten een forse duit in het zakje. Nick King kwam tot 14 punten en 8 rebounds.

Een paar dagen later kwam Landstede op bezoek in Leiden en ging met de winst aan de haal. Een zwakke start werd ZZ (nog altijd zonder Nzekwesi) fataal. Michael Finke was scorend lekker op dreef (22 punten), en dat gold ook voor LaChance (19 punten plus 6 assists) en Potts (18 punten).

Op 13 maart ging de elite A van start met een duel tegen Feyenoord Basketball en de terugkeer van Nzekwesi deed Leiden duidelijk goed. Makkelijk was het niet, maar na 40 minuten stond er een 84–78 zege op het bord. Nzekwesi vierde zijn rentreee met 26 punten, 7 rebounds en 6 steals. Finke was goed voor 16 punten, Worthy de Jong noteerde 13 punten en 6 assists.

Ook Den Helder Suns werd daarna aan de zegekar gebonden. In de kop van Noord-Holland werd het 79-89 voor ZZ Leiden. Nzekwesi werd topschutter met 18 punten, gevolgd door Potts (17), Finke (15) en Ververs (14). De Jong deelde 9 assists uit en pakte net als Nzekwesi 4 steals. King werd met 9 stuks toprebounder.

De clash met Donar op 20 maart in de Vijf Meihal leverde een fraaie Leidse zege op. Nzekwesi was goed voor 22 punten, 7 rebounds en 6 assists. Daarnaast had de Leidse ploeg nog vier andere spelers in de dubbele cijfers: Worthy de Jong 19, Michael Finke 14, Marijn Ververs 12 en Nick King 11. LaChance had naast 9 punten ook nog 7 assists. Ververs kwam tot 6 assists.

Heroes Den Bosch zette Leiden een week later weer met beide benen op de grond. De mannen van Hammink verloren in de Maaspoort de slag onder de borden en werden op een ruime nederlaag getrakteerd. Topscorer werd Nick King met 24 punten. Ook Riley LaChance was scorend op dreef: 22 punten. Nzekwesi kwam tot 14 punten.

Op de laatste dag van maart nam Leiden revanche en verstevigde de eerste positie op de ranglijst door een krappe winst op Landstede, dat in de slotseconde een buzzerbeater van Nzekwesi door de ring zag glijden. De Leidse topscorer was zonder twijfel man of the match, met 30 punten en 10 rebounds. Ook Worthy de Jong droeg met 16 punten, 5 assists, 4 rebounds en 4 steals bij aan het succes. LaChance liet eveneens 16 punten noteren.

Je kunt hieronder je stem uitbrengen voor de Speler van de Maand maart. Kies één speler en klik/tik op ‘Verzenden’.

Wie is voor jou de Speler van de Maand Maart?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *