ZZ Leiden in het nieuwe seizoen

Misschien heb je niet al het transfernieuws gevolgd de afgelopen weken, dus we zetten nog even kort op een rijtje wie in het seizoen 21-22 de kleuren van ZZ Leiden in de BNXT League verdedigen.

Het team kent enkele oude bekenden: ‘good old’ Worthy de Jong is erbij en ook captain Marijn Ververs blijft in de Vijf Meihal. Marijn is het afgelopen seizoen enorm gegroeid. Hopelijk trekt hij die lijn door. Ook Luuk van Bree keert terug. Hij kan van afstand schieten en is verdedigend een stuk beter geworden vorig seizoen. Ook Mees van ‘t Hof, Jamayro de Windt en Kevin Jonathan zaten vorig seizoen bij de Leidse selectie en kwamen geregeld van de bank. Coach Geert Hammink tekende tot vreugde van bestuur en fans bij.

Bij de nieuwkomers dit keer vooral Europeanen. Arunas Mikalauskas is een forward uit Litouwen die afgelopen seizoen in Rotterdam speelde en daar indruk maakte. Hij krijgt gezelschap van zijn landgenoot Einaras Tubutis, een center/forward van 2.07 meter. Ook het postuur van Asbjørn Midtgaard mag er zijn. De 2.13 meter lange Deense center doet het prima tot dusverre.

Jhonathan Dunn kwam over van Landstede, waar hij vorig seizoen gemiddeld bijna 17 punten per game scoorde. De Amerikaan is een veelzijdige spelverdeler. Een andere guard die Leiden aantrok is Maarten Bouwknecht. Hij werd opgeleid in Groningen en speelde daarna vier seizoenen in Den Bosch. De afgelopen twee jaar speelde hij in Engeland voor de Worcester Wolves.

Het team wordt gecompleteerd door de 21-jarige Quincy Tjon Affo, die vorig seizoen in Den Bosch speelde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *