Erikas Venskus Speler van de Maanden November en December!

De ZZ Leiden-fans hebben Erikas Venskus gekozen als Speler van de Maand! De Litouwse forward werd zaterdagavond voorafgaand aan het duel tegen Landstede Hammers in het zonnetje gezet.

Hij kreeg de bijbehorende trofee, gemaakt door awardguru.nl, uit handen van BS Leiden-jeugdspeler Robin Leenart en Martin Zonderop van De Blauwe Brigade. De verkiezing ging dit keer over twee maanden (november en december), omdat Leiden maar drie wedstrijden speelde in november.

De 22-jarige Venskus werd bij zijn komst naar Leiden vorig jaar betiteld als de opvolger van zijn landgenoot Einaras Tubutis, die naar Duitsland vertrok. En hij maakt de verwachtingen beslist waar.

Net als Tubutis is Venskus een zeer veelzijdige speler. Zowel onder de basket als van buiten de driepuntslijn is hij van grote waarde. Andere overeenkomst met Tubutis: ook Venskus is een keihard werkende, tamelijk onopvallende speler, die na afloop van een wedstrijd vaak opvallende statistieken laat zien.

Zo scoorde Venskus in vrijwel alle competitiewedstrijden meer dan 10 punten, met als uitschieter de eerste wedstrijd tegen Den Helder Suns, toen hij 24 punten liet noteren.

De helft van zijn afstandsschoten gaat door de ring. In de game tegen Den Bosch op Tweede Kerstdag lukte hem dat zelfs drie keer, uit vier pogingen. De 2.06 meter lange Litouwer pakt gemiddeld 4,5 rebounds. Daarnaast is hij goed voor gemiddeld 1 assist per game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *