Tayler Persons Speler van de Maand

Tayler Persons, Player of the Month! (foto: Marja van Tilburg)
Tayler Persons, Player of the Month! (foto: Marja van Tilburg)

Tayler Persons is door de supporters van Zorg en Zekerheid Leiden uitgeroepen tot Speler van de Maand oktober. De Amerikaanse point guard nam zaterdag vóór het duel tegen Den Helder Suns de door Awardguru.nl gemaakte trofee in ontvangst. Supportersvereniging De Blauwe Brigade organiseert maandelijks deze verkiezing.

Met Persons heeft ZZ Leiden opnieuw een spelverdeler in huis die verantwoordelijkheid durft te nemen. Persons kan gevaarlijk doorkomen met zijn drives. Hij beschikt over een lastig te verdedigen fade away-schot. Met gemiddeld 18,6 punten per game in de DBL neemt hij een belangrijk deel van de Leidse score voor zijn rekening. In de FIBA Europe Cup komt Persons zelf tot een gemiddelde van ruim 22 punten. Tegen Inter Bratislava liet de Amerikaan zelfs 28 punten noteren.

Daarnaast stelt hij zijn ploeggenoten veelvuldig in staat om te scoren, getuige het gemiddelde van 8 assists per wedstrijd. Ook in de rebound staat de 1.91 meter lange Persons zijn mannetje: gemiddeld zo’n 5 per game.

Aramis Naglic, de coach van Inter Bratislava, was na afloop van de game voor de FIBA Europe Cup lovend over de 24-jarige Persons, die dit seizoen voor het eerst in Europa speelt. Hij zag in hem de leider die zijn ploeg miste. “Hij mag dan een rookie zijn, maar hij speelde als een ervaren veteraan.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *