De Blauwe Brigade EindejaarsquiZZ!

Welkom bij De Blauwe Brigade EindejaarsquiZZ! Hier tien vragen over ZZ Leiden in 2023. Klik/tik op het rondje bij het volgens jou goede antwoord. Als je alle vragen hebt beantwoord, klik/tik dan op Verstuur. Je ziet daarna je score en de goede antwoorden.

Let op: op mobiele telefoons met een wat smaller scherm verspringen soms de antwoordmogelijkheden. Draai dan je telefoon een kwartslag. Als je je telefoon liever rechtop houdt: klik/tik dan op het rondje boven het antwoord dat volgens jou correct is.

1. 
Opeens was hij terug: Worthy de Jong! Hoeveel officiƫle beker- en competitiewedstrijden speelde Worthy in 2023 voor ZZ Leiden?

2. 
Welke speler van ZZ Leiden zie je hier in actie?

3. 
Op zondag 12 maart veroverde ZZ Leiden onder het toeziend oog van honderden Leidse fans de Basketball Cup in Zwolle. Wat was de eindstand van dat duel?

4. 
Welke speler moet op de plek van het vraagteken staan?

5. 
Op 29 mei 2023 vond het Wonder van Leiden plaats: ZZ Leiden werd landskampioen na een bloedstollende game tegen Donar. Hoeveel punten scoorde Leiden in de laatste 2 minuten en 40 seconden van de game?

6. 
Los deze rebus op. Wie van de vier heren wordt hier bedoeld?

7. 
ZZ Leiden zag in de zomer zijn buitenlandse spelers naar andere clubs verhuizen. Bij welke Belgische club speelt Erikas Venskus dit seizoen?

8. 
ZZ Leiden veroverde zondag 17 september in de Vijf Meihal de Nederlandse SuperCup door Landstede Hammers te verslaan. Wie was topscorer aan Leidse zijde in dat duel?

9. 
Welke prijs krijgt Marijn Ververs hier overhandigd?

10. 
Welke speler van ZZ Leiden werd Eerste Kerstdag 19 jaar?