Kies de Speler van de Maand December!

ZZ Leiden speelde zaterdag tegen Heroes Den Bosch de laatste officiële wedstrijd van de maand december. Tijd om je stem uit te brengen voor de Speler van de Maand! Wie van onZZe jongens kwam de afgelopen weken bijzonder goed voor de dag?

Leiden kwam in december zeven keer in actie: twee keer in de BNXT League, drie keer voor de Basketball Cup en twee keer in de FIBA Europe Cup. Een vol programma dus. De balans is minder positief dan de voorgaande maanden: drie keer winst en vier keer verlies.

De ploeg van Doug Spradley trapte de maand af met een ruime bekeroverwinning op BS Leiden.  Alex Gross en Stan van den Elzen waren beiden met 18 punten topscorer. Daarna moest ZZ Leiden tegen Oradea de overwinning aan de Roemenen laten. Tajion Jones was op dreef met 23 punten en 8 rebounds. Daarna volgde een zeer matige wedstrijd in Bemmel tegen Yoast, dat Leiden op een nederlaag trakteerde. Opnieuw was Jones topscorer, met 19 punten.

Leiden herpakte zich vervolgens met een spectaculaire overwinning op Varese in Italië. Tajion Jones deed van zich spreken met 27 punten, waarvan 6 driepunters. Daarna nam ZZ revanche op Yoast, door in Bemmel met 16 punten verschil te winnen. Gross (18 punten), Jones (17 punten) en Van Bree (ook 17 punten) leverden een belangrijke bijdrage. Toen was de koek een beetje op en verloor Leiden in eigen huis van Yoast en Den Bosch. Tegen Yoast tekenden opnieuw Gross (17 punten), Jones (16 punten) en Van Bree (15 punten) voor een groot deel van de productie. Tegen Den Bosch zat alleen Tajion Jones in de dubbele cijfers met 15 punten.

Wil je nog even alle statistieken en de wedstrijdverslagen bekijken? Dat kan op de site van ZZ Leiden. Of klik/tik op de hierbovengenoemde tegenstanders voor alle bijzonderheden.

Je kunt hieronder je stem uitbrengen voor de Speler van de Maand December. Kies één speler en klik/tik op ‘Verzenden’.